איך לכתוב דף נחיתה מנצח?

שיווק עובד ככה: עלינו להגיע לקהל רחב, לתת לו ערך, ולייצר מעמדי מכירה בהם הוא יוכל לקנות מאיתנו.
אלה הם מעמדי המכירה הקיימים: שיחת מכירה בטלפון, צ'אט בווצאפ, פגישת ייעוץ בחינם, יום פתוח, וובינר, אתר ודף נחיתה. דף נחיתה ידוע גם בשמו דף מכירה ולהבדיל מאתר, עניינו למכור מוצר או שירות ספציפי אחד. דף נחיתה טוב עובד ממש כמו איש מכירות.

למעשה אין כמעט עסק שלא זקוק לדף נחיתה מצויין אחד לפחות, אבל בניית דף נחיתה יכולה להיות מאתגרת הן מהבחינה הטכנית והן מבחינת הכתיבה. 

לשימתחנו, הבעיה הטכנית נפתרת באמצעות מערכות שקל יחסית לכתוב בהן דוגמת וורדפרס, SMOOVE, רב מסר, קאנווה (כן, יש בקאנווה עצמה אפשרות לייצר דף נחיתה ואפילו אתר, נכון לכתיבת שורות אלה הרספונסיביות כלומר ההתאמה למובייל מעט בעייתית שם אבל מניחה שזה יפתר בקרוב).
בקיצור, יש שפע של מערכות שפותרות את הסוגיה הטכנית וגם את רוב הסוגיה העיצובית, באמצעות ממשק פשוט יחסית ותבניות מוכנות מראש למי שמסתבך עם העיצוב. 
ולגבי הכתיבה? ובכן, בשביל זה אתם כאן!
בשורות הבאות תקבלו המלצות לכתיבה שתגרום לדף הנחיתה שלכם למכור (:

תמונת תדמית

להשקיע בכותרת

הכותרת היא האלמנט החשוב ביותר בעמוד הנחיתה והתפקיד של הכותרת הוא למכור את המשך הטקסט. היא צריכה לעניין ולמשוך את הקורא להמשיך בקריאה. אפשר לעשות את זה על ידי שימוש בסימן שאלה, או פרובקציה או פניה ישירה, או הבטחה, או גם וגם וגם. כדאי להשקיע בכותרת, היא בעצם האלמנט החשוב ביותר בעמוד הנחיתה (ובכתיבה שיווקית בכלל).

לכוון ללקוח ספציפי

עלינו להגדיר מי הוא הלקוח המדוייק. כאשר נכתוב – נכתוב עבור לקוח ספציפי אחד, מישהו שאנחנו מכירים. הלקוח שעבורו נכתוב הוא הלקוח האידאלי עבור המוצר/ שירות שלנו. ממש נדמיין אותו אל מול עינינו במהלך הכתיבה. 
מהלקוח הספציפי אפשר בחלק מהמקרים להרחיב אל קבוצת הלקוחות הפוטנציאלית שלה המוצר/ שירות מתאים וגם אם רוצים אפשר לכתוב למי זה לא מתאים. לא תמיד הרחבה זו נחוצה.

להבין את הכאב המרכזי

עלינו לזהות ולהגדיר מה הכאב המרכזי שיש ללקוח שעליו המוצר/ השירות שלנו עונה. יכולים להיות כמה כאבים אבל עלינו לזהות את המרכזי ולדבר עליו, בצורה מכבדת, מתוך אמפתיה והזדהות. . 

לדבר באותה השפה

הבנת המקום בו הלקוח נמצא והשפה בה הוא מדבר – אנחנו פונים אל הלקוח כשאנו משתמשים בעולם האמונות והרגשות שלו ובשפתו. אם אנחנו יודעים מה המקום בו הלקוח נמצא (למשל כי היינו שם בעצמנו) מה טוב, נוכל להשתמש בזה. אם אנחנו לא יודעים נכניס כאן שלב של תחקיר, נתשאל לקוחות פוטנציאליים או לקוחות קיימים, ונבין את המקום היטב כך שנוכל להשתלב בו ולא לדבר מלמעלה רק ברמת הפתרון.

לתאר את הפתרון

ללקוח הפוטנציאלי צריך להיות מאוד ברור מהקריאה מה הפתרון לכאב שלו, כאן יכנס תיאור מפורט של המוצר/ שירות שאנו מציעים כולל כל התועלות/ הערך/ היתרונות שהוא מביא עמו. תיאור זה עונה בעצם על השאלה למה לקנות את המוצר/שירות.

לספק הוכחות

למה לקנות דווקא מאיתנו? המלצות של לקוחות הם אולי האלמנט החשוב ביותר אשר משכנע לקנות דווקא מאיתנו, ניתן להשתמש גם בתיאור הרזומה שלנו, תמונה שלנו, תמונות שמראות את המוצר/ השירות בפעולה ועוד.

לטפל בהתנגדויות

הנטיה הטבעית היא להתעלם/ לבטל את החששות של הלקוח המעכבים אותו מלקנות. אך הדבר הנכון יהיה לענות עליהן כבר בדף הנחיתה, למשל בעזרת שאלות (כל שאלה היא התנגדות אפשרית של הלקוח) ותשובות טובות עבורן.

עובדת בלפטופ

לתת הצעה טובה

השיווקית צריכה להיות אטרקטיבית ולכלול כמה שיותר סיבות לקנות מכם עכשיו. זה לא רק מחיר אטרקטיבי ביחס לערך (ואולי הוא גם מוגבל לזמן מסוים) אלא גם תנאי התשלום, אחריות, משלוח, בונוסים שמקבלים בעת הרכישה (אם מקבלים). כמה רחוק ללכת עם ההנחות והבונוסים והאחריות? תלוי בכם, בסגנון שלכם  ובכמה רוצים למכור… זה לא מתאים לכל אחד ויש שיעדיפו ללחוץ פחות וגם למכור פחות או במחיר נמוך יותר, וזה בסדר. בכל מקרה כדאי לתת הצעה טובה ומפורטת שלא כוללת רק מחיר.

להניע לפעולה

במהלך דף הנחיתה נשבץ בכמות מספקת ובמקומות בולטים (לא, רק בסופו זה לא מספיק) טפסי צור קשר אם מטרתנו היא שיפנו אלינו, או כפתורים אשר מעבירים לסליקה אם מטרתנו היא קניה ישירות מהעמוד. נשים ליד/ על הטפסים והכפתורים טקסט אשר מניע לפעולה.

לתמוך בתוכן עם עיצוב ידידותי

למבנה ולעיצוב יש משקל לא מבוטל, הוא יכול לסייע ללקוח הפוטנציאלי לקרוא ויכול לסייע לנו למכור אם נקפיד על: כתיבה בשורות קצרות, חלוקה לפסקאות קצרות עם כותרות משנה, ריווח מספק, פונט אחיד וברור אחד או שניים, שימוש בבולטים, שיבוץ של תמונות מתאימות שיאווררו את הטקסט ויוסיפו עניין. מבחינת צבעוניות – כדאי לחשוב על שילוב של מעט צבעים יחסית, על מנת לא ליצור רעש ויזואלי שיפריע לקריאה.

להכניס שיפורים עם הזמן

אין כיף כמו לעשות וי ולהמשיך הלאה, אבל אם מדובר על דף נחיתה שנרצה שילך איתנו לאורך זמן, כדאי להיות מוכנים לעדכן ולשפר אותו לפי דברים שנבין עם הזמן, למשל בעזרת ניתוח ביצועים שוטף ובעזרת פידבקים שנקבל מקוראים. אין אף פעם מושלם, וצריך להסכים לפרסם את דף הנחיתה גם כשהוא טוב מאוד ולא מצויין. כן, דף נחיתה מנצח לא אומר דף נחיתה מושלם, אלא דף כתוב טוב שמביא מכירות.

בהצלחה (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top